2008. február 18., hétfő

3. lépés- Előkészítés II. rész

Menü összeállítása: Ültetett állófogadást szeretnénk, vagy szimpla állófogadást? Mitől függ? Természetesen függ attól hány főt hívunk meg.A meghívottak száma legyen 100 fő. Függ továbbá a terem nagyságától. Ha a díszterem 200 m2-es alapterületű, akkor 10 fős körasztalok segítségével le lehet ültetni a résztvevőket. A díszterem csak 150 m2? Akkor ajánlatos állófogadást rendezni. Ha táncolási lehetőséget is bizosítunk (márpedig egy bálon illik!), akkor egy 20-30 m2-es felületet bizosítsunk, lehetőleg parkettát. ( HA a díszterem padlóját padlószőnyeg borítja, akkor gondoskodjunk hézagmentesen!!! összeszerelhető parkettáról)
De térjünk vissza a menüre. Milyen stílusú a rendezvény? Olaszországi hangulatot, a braziliai karneválok fülledtségét, vagy királyi pompát idéző rendezvényről van szó? Minden felsorolt típushoz más és más menüsor illik, mivel más és más a légkör is. Én egy kosztümös farsangi bált képzeltem el, ültetett állófogadás formájában. Az étterem vezetőjével konzoltáljunk, hogy milyen menüt ajánl.

Az este programjával a következő részben foglalkozunk! Addig is jó munkát! Találkozunk a jövő héten!

Nincsenek megjegyzések: